"Lucrarea ar fi trebuit facuta acum 10 ani si nu inceputa in 2007. In acest moment se lucreaza pe doua tronsoane de pe centura de nord a Capitalei, iar pe cel de-al treilea, ordinul se va da dupa rezolvarea contestatiei pentru licitatia de alegere a constructorului", a declarat, citat de NewsIn, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Lucrarile vor fi executate pe tronsonul dintre Tunari si Mogosoaia, pe o lungime de 4,5 km, de firma austriaca Alpine, iar intre Tunari si Autostrada Soarelui, pe o portiune de 12 kilometri, de firma Romstrade.

In ceea ce priveste al treilea tronson, Chitila- Mogosoaia (8 km), lucrarile sunt intarziate deoarece licitatia pentru selectia firmei de constructii a fost contestata.

Reprezentantii ministerului Transporturilor au explicat ca licitatia pentru constructia tronsonului Chitila-Mogosoaia, al centurii de nord a Capitalei, a fost castigata de firma greceasca Aktor, insa firma Colas din Franta, a facut o contestatie, motiv pentru care regionala de drumuri Bucuresti a fost nevoita sa reia procedura de analiza a ofertelor.

Valoarea lucrarilor pentru executia celor trei tronsoane este de 253 de milioane lei, din care 101 milioane lei tronsonul Alpine, 64 milioane lei - Aktor si Romstrade 88 milioane lei.