Business9 Noiembrie 2004de Cristian Ionita

Lectura de un minut

Numarul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila va ajunge la 13 milioane in urmatorii doi ani, estimeaza Orange Romania.
La sfarsitul anului 2006, rata de penetrare a telefoniei mobile va ajunge la 60% din populatie, comparativ cu 46% la finele acestui an, a declarat ieri Richard Moat, directorul general al companiei.

REZULTATE. La nivelul grupului Orange, datele arata ca filiala din Romania detine locul trei in privinta numarului de clienti si pozitia a cincea ca venituri. La sfarsitul lunii septembrie 2004, Orange Romania a raportat 4,37 milioane de clienti, cu 50% mai mult fata de septembrie 2003. Pana la sfarsitul lui 2004, reprezentantii Orange estimeaza ca veniturile companiei vor atinge suma de 772 milioane de dolari, cu 46% mai mult fata de nivelul din decembrie 2003.

POTENTIAL. "Comparativ cu tarile din Europa Occidentala, in Romania inca exista loc pentru crestere organica a unei companii din domeniul telefoniei mobile. Spre exemplu, in Danemarca, unde am condus filiala GSM a grupului Orange pana la finele lunii septembrie, la o piata de cinci milioane de locuitori exista cinci operatori de telefonie mobila si o rata de penetrare de 95%", a mai spus Moat. De asemenea, serviciile de date asigura doar 7% procente din veniturile anuale ale filialei romanesti, comparativ cu o medie de 14% in cazul operatorilor GSM din Uniunea Europeana.

Richard Moat a fost numit director general al operatorului de telefonie mobila la mijlocul lunii septembrie si l-a inlocuit pe Bernard Moscheni, care a preluat sefia companiei belgiene Mobistar. Moat este cetatean britanic si a fost presedintele filialei Orange din Danemarca, functie pe care a preluat-o in octombrie 2002, dupa plecarea de la Orange Thailanda, unde a ocupat aceeasi pozitie.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.