Asiguratorii, nemultumiti de pretul mic al politelor auto, in raport cu daunele tot mai mari si mai dese, au anuntat ca vor majora primele de asigurare. Oficiali ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) sustin ca numai preturile asigurarilor CASCO si Carte Verde (valabila in strainatate) ar putea creste.

Potrivit noilor reglementari, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) nu poate fi scumpita decit incepind cu 2007. "Din momentul in care a fost eliminata conditia ca RCA sa se incheie pe un an calendaristic, firmele de asigurari s-au obligat sa faca publice, in avans, tarifele RCA pe care le vor practica in 2005 si 2006, care nu pot fi schimbate pe parcurs", ne-a declarat Albin Biro, membru CSA.

Surse autorizate de pe piata asigurarilor sustin ca doar politele CASCO se mai pot scumpi si ca majorarea tarifelor la Carte Verde este si ea aproape imposibila: "Deja preturile sint foarte mari. In Ungaria, pentru un microbuz de 20 persoane, asigurarea anuala ajunge sa coste, in lei, cam opt-noua milioane. La noi, fara a fi inclusa si polita obligatorie RCA, doar Carte Verde pentru un an costa 2.800 dolari. Fantastic de mult".

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.