EuroMetropola: Terenurile din jurul Bucurestiului se scumpesc incet, dar sigur "Ideal ar fi ca autoritatile locale si investitorii sa colaboreze foarte strans pentru a rezolva problemele de infrastructura din aceste sate si comune. In realitate, developerii de proiecte imobiliare sunt cei care trebuie sa aloce fonduri substantiale pentru finantarea utilitatilor publice si a infrastructurii", afirma specialistii imobiliari din cadrul companiei EuroMetropola.

Preturile mari si numarul tot mai scazut al terenurilor cu suprafete mari din interiorul orasului ii determina pe investitori sa priveasca mai departe de barierele actuale ale Bucurestiului. Principalele zone de interes din apropierea Capitalei sunt acum Sabareni, Buftea, Chitila, Voluntari, Otopeni, Baneasa, Sisesti si Snagov, aceasta din urma avand un statut mai special, pentru ca se bucura de o reputatie buna dinainte de Revolutie, dat fiind faptul ca acolo era spatiul de recreere al cuplului prezidential de la acea vreme.

"Cu adevarat remarcabila este dezvoltarea din perspectiva imobiliara a unor zone precum Sabareni sau Chitila, care in urma cu 4-5 ani erau anonime. In Sabareni a fost demarata de curand constructia unui viitor ansamblu rezidential care va ocupa mai bine de 100 ha si care va oferi cateva sute de unitati locative, dar si un intreg complex de agrement cu terenuri de golf, terenuri de tenis si hotel de 4 stele.