O noua forma de "tezaurizare" bantuie Romania. Mai tare ca aurul, diamantele sau speculatiile bursiere, investitia in terenuri a sucit mintile miilor de afaceristi din tara
In conditiile reducerii interesului investitorilor pentru piata rezidentiala secundara, aproape jumatate din agentiile imobiliare bucurestene tintesc segmentul tranzactiilor cu terenuri. "Peste 46% din firmele active pe piata intermedierilor imobiliare se vor axa pe tranzactiile cu terenuri, in timp ce doar 17% se vor concentra pe proiectele rezidentiale noi, 9,8% - pe proiecte industriale, 7,3% - pe proiecte comerciale si doar 4,9% vor ramane fidele segmentului locuintelor existente", potrivit unui sondaj realizat de Century 21 printre agentiile imobiliare. Volumul afacerilor cu terenuri, aflate fie la periferia marilor orase, fie in zona autostrazilor si drumurilor nationale, a crescut considerabil.


CRESTERI. Majoritatea agentilor imobiliari promit castiguri frumoase din speculatii cu terenuri. In urmatorii cinci ani, pretul pamantului din comunele amplasate in vecinatatea Capitalei se va dubla. Desi in prezent preturile terenurilor sunt diferentiate in functie de departarea de Bucuresti, din punctul de vedere al accesului la oras si la infrastructura edilitara nu exista diferente notabile intre o localitate aflata in coasta Capitalei si una situata la o departare de 20 km.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.