In primele noua luni, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 10%, comparativ cu primele noua luni din 2006.

Succesul restructurarilor de la Petrom urca profitul net al OMV cu 22% in al treilea trimestru din 2007.
Reprezentantii Petrom se asteapta ca efectele deprecierii leului sa se resimta si in ultimul trimestru al anului.

Compania petroliera Petrom a raportat, ieri, un profit net de 1,548 miliarde lei (654 milioane dolari) pentru primele noua luni, cu 22% mai mic decat cel din aceeasi perioada din 2006, ca urmare a aprecierii monedei nationale in raport cu euro si dolarul si a cresterii pretului la titei cu circa 20%. Rezultatele din trimestrul trei al anului in curs indica un profit net de 661 milioane lei, in crestere cu 16% fata de cel din trimestrul doi, de 506 milioane lei.

"Compania se afla inca in plin proces de restructurare, iar caracteristicile mediului in care evoluam au influentat negativ rezultatele noastre la noua luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, in raportul trimestrial remis BVB. Actiunile Petrom, listate la BVB, au urcat ieri cu 0,6%, in urma afisarii rezultatelor financiare, pana la o cotatie de final de 0,5 lei/actiune. Valoarea de piata a Petrom stabilita in sedinta de ieri a urcat pana la 28,3 miliarde lei (8,18 miliarde euro).

Investitii majorate cu 52%

In aceeasi perioada, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 10%, comparativ cu primele noua luni din 2006, in principal din cauza preturilor mici si cantitatilor mai reduse vandute din activitatea de rafinare. Afacerile Petrom din primele noua luni ale anului curent s-au cifrat la 8,672 miliarde lei, comparat cu aceeasi perioada a anului precedent, cand cifra de afaceri a fost de 9,675 miliarde lei.

Profitul net aferent trimestrului al treilea s-a ridicat la 661 milioane lei, in crestere cu 16% comparativ cu intervalul iulie-septembrie 2006, iar cifra de afaceri a scazut cu 4%, la 3,238 miliarde de lei. Totodata, in perioada iulie-septembrie 2007, productia de titei din Romania s-a ridicat la 1,14 milioane tone, cu 4% mai putin in comparatie cu aceeasi perioada din 2006, dar la acelasi nivel cu cea din al doilea trimestru din acest an. Investitiile, incluzand cresterile participatiilor Petrom, s-au majorat cu 52%, la 2,3 miliarde de lei, iar numarul de angajati s-a redus cu 24%, fata de ultimele noua luni ale anului trecut, la 27.510 persoane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.