Proiectul de fuziune intre aeroporturile internationale Baneasa si Henri Coanda din Bucuresti ar putea fi anulat din cauza intarzierii solutionarii in justitie a diferendului imobiliar dintre Aeroportul Baneasa si Aviatia Utilitara.

Potrivit directorului pentru Aviatie Civila din cadrul Ministerului Transporturilor, Catalin Radu, fuziunea celor doua aeroporturi internationale din Bucuresti ar putea fi anulata chiar pana la sfarsitul acestui an daca hotararea din justitie privind neintelegerile dintre Aeroportul Baneasa si Aviatia utilitara va intarzia.
"In cazul fuziunii asteptam hotararile judecatoresti din cadrul procesului in care Aviatia Utilitara a dat in judecata Aeroportul Baneasa pentru terenul de circa noua hectare. Aceasta este revendicarea Aviatiei utilitare practice.

Fondul Proprietatea nu vede actiunile

Daca aceasta problema nu va fi solutionata pana la sfarsitul anului, este posibil ca proiectul fuziunii sa fie anulat", a declarat Catalin Radu.

Potrivit oficialului ministerului, cele doua aeroporturi au planuri de dezvoltare pentru cresterea capacitatii de trafic, iar aceste planuri sunt afectate foarte mult de suspendarea fuziunii. Suspendarea proiectului privind viitoarea Companie Nationala a Aeroporturilor Bucuresti va afecta si contributia pe piata de capital a pachetului de cinci procente prin intermediul Fondului Proprietatea.