Anul trecut, in Sibiu s-au construit de doua ori mai multe locuinte decat in Bucuresti "Judetul Sibiu are unul din cele mai ridicate ritmuri de crestere in acest domeniu, numarandu-se printre primele opt judete din tara ca si dinamica", a precizat, la Sibiu, managerul de Dezvoltare Afaceri ANL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), Ioan Bejan, legat de studiul citat de NewsIn.

Potrivit aceluiasi studiu, Sibiul dispune de 378 de locuinte la mia de locuitori, in timp ce media nationala este de 374 locuinte/1000 de locuitori, iar media europeana atinge 468 locuinte/1000 de locuitori. Ca o caracteristica a Romaniei, 97,5 la suta din fondul locativ este privat, in timp ce restul reprezinta fondul de locuinte sociale. Prezentarea studiului a fost realizata in contextul incheierii intre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a unei conventii de parteneriat privind finantarea proiectelor dezvoltate de catre agentie pe plan national si implicit a celor derulate in Sibiu.

In acelasi context, Raiffeisen Banca pentru Locuinte va oferi si solutii avantajoase chiriasilor din locuintele pentru tineri finantate de catre ANL care, potrivit noilor reglementari legale, au dreptul sa cumpere, dupa o perioada de inchiriere de cinci ani, locuintele in care au stat cu chirie. In judetul Sibiu s-au construit pana in prezent aproape 400 de unitati locative destinate tinerilor pentru inchiriere, din care aproape 300 in municipiul Sibiu.