Cele mai mari profituri ale bancilor din Top 10 Cu toata acestea, bancile romanesti continua sa obtina evolutii pozitive ale principalilor indicatori financiari comparativ cu rezultatele inregistrate in perioada similara a anului trecut.

BCR si BRD - Groupe Societe Generale sunt liderii sistemului bancar romanesc in functie de profiturile nete pe care le-au inregistrat in primele noua luni ale acestui an. Insa, in contextul in care Raiffeisen, Unicredit Tiriac si ING nu au publicat inca bilantul la noua luni, nu se stie daca fuziunea dintre HVB, Banca Tiriac si UniCredit a facut ca topul celor mai profitabile patru banci din Romania sa se modifice fata de anul trecut. Rezultatele UniCredit Tiriac Bank vor fi date publicitatii chiar astazi.

Cel mai mare grup financiar de pe piata romaneasca, Banca Comerciala Romana (BCR), ramane pe primul loca in functie de profotabilitate, cu un profit net de 725,8 milioane lei (219,6 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, mai mare cu 21,2% fata de acelasi interval din 2006, sustinut de avansul creditelor acordate.

Locul doi este ocupat de BRD - Groupe Societe Generale care a anuntat un profit net in crestere cu 43% in primele noua luni ale anului fata de perioada similara a anului trecut pana la 682 milioane lei (207 milioane euro), pe fondul sporirii portofoliului de credite cu 42%.

"Rezultatul obtinut se situeaza in parametrii prevazuti in bugetul anului 2007. In contextul unei piete bancare care incepe sa se stabilizeze, BRD gaseste metode de diversificare a ofertei de produse si servicii, astfel incat sa permita o crestere importanta a activitatii si a rezultatelor", a declarat presedintele BRD, Patrick Gelin.