Preturile terenurilor aflate la o distanta maxima de 30 de kilometri de Bucuresti vor creste cu 50%-200% in urmatorii cinci ani. Cel mai mare potential il au zonele de sud-est si nord-est
Investitiile in terenurile din jurul Bucurestiului, in viitoarea zona metropolitana, sunt plasamente sigure si foarte profitabile, sustin analistii imobiliari. Preturile vor avansa in viitorii cinci ani cu minimum 50% si cu maximum un 200%. Depinde de caracteristicile fiecarui teren in parte. "Cresterea va fi in functie de ceea ce se dezvolta in zonele respective. Terenurile din zonele de nord-est si de sud-est vor inregistra insa cele mai mari cresteri, pentru ca in prezent au cele mai mici preturi", a declarat Costin Lazar, directorul general al companiei imobiliare Neoland Invest. Conform estimarilor, Bucurestiul se va extinde in toate directiile in urmatorii 10 ani, ingloband in zona metropolitana 84 de comune, 8 orase si municipiul Oltenita. Practic este vorba despre aproape toate localitatile aflate intr-o raza de 30-40 de kilometri de la actuala sosea de centura. Bucurestiul se va extinde in nord pana la Butimanu, Peris, Ciolpani, Gruiu si Nuci, iar in nord-est pana la Gradistea, Petrichioaia, Belciugatele si Fundulea. Granitele dinspre est si sud-est vor ajunge la comunele Nicolae Balcescu si Frasinet, iar in sud pana la Dunare.


INTERES. Stefanesti, Dascalu, Moara Vlasiei, Gradiste sunt zonele cu cel mai mare potential, spun analistii imobiliari. Motivul? Pe aici va trece viitoarea autostrada Bucuresti- Brasov, care va aduce cu ea infrastructura, cel putin curent si drum de acces asfaltat. In plus, exista numeroase paduri si lacuri care o recomanda ca o zona de dezvoltare rezidentiala. In prezent, terenurile in extravilan la Dascalu se vand cu 5-10 euro pe metru patrat, in timp ce pentru cele din intravilan preturile ajung la 30-40 euro pe metru patrat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.