Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat cu firma Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita, contractul de privatizare a societatii Electroputere Craiova iar valoarea tranzactiei s-a ridicat la 120 de milioane de euro, informeaza NewsIn.

Potrivit AVAS, cumparatorul Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita si-a asumat un program investitional in cuantum de 23.084.000 euro, dintre care 3.084.000 euro investitii de mediu si 20.000.000 euro investitii pentru dezvoltare si retehnologizare.

La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii si-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova: A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman SA, Vienna International Holding SRL, Al Arrab Contracting Holding SRL, Peeker Atomic Energy System INC Lakewood Colorado. Dupa analiza documentelor de participare, au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Company Ltd.

AL Arrab a ramas singurul ofertant in procesul de privatizare, dupa ce Comisia i-a eliminat pe ceilalti doi ofertanti care nu au indeplinit conditiile prevazute prin dosarul de prezentare si de legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.

Firma Al Arrab Contracting Company Limited este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.