Omul de afaceri Marius Locic, care detine mai multe companii de media, imobiliare si de constructii, a declarat ca maine va negocia cu conducerea Ringier, cumpararea unui pachet majoritar al cotidianului "Evenimentul zilei" si al unui pachet minoritar al tabloidului "Libertatea".

"Vom negocia maine la pranz cumpararea 'Evenimentului zilei' si a unei parti din 'Libertatea'. Totul depinde de raspunsul domnului Ringier", a declarat Marius Locic, dupa cum informeaza NewsIn.

Surse apropiate negocierilor au declarat ca Marius Locic a facut o oferta grupului Ringier si pentru achizitionarea unui pachet de actiuni de la cel mai vandut cotidian de limba germana din Elvetia, "Blick".

Grupul elvetian Ringier este unul dintre cele mai mari companii media din Europa si este prezent, in Romania, prin grupul Ringier Romania. Aceasta editeaza, in prezent, 16 publicatii, printre care "Evenimentul zilei", "Libertatea", "ProSport", "Compact", "Capital" si "TV Satelit" si detine 25% din actiunile postului de televiziune Kanal D.

Oferte pentru cumpararea "Evenimentului zilei" au mai fost facute in ultima perioada. Potrivit unor surse din interiorul grupului Ringier Romania, una dintre oferte a fost facuta de omul de afaceri Dinu Patriciu. Acesta dorea sa cumpere de la Ringier, potrivit acelorasi surse, publicatiile "Evenimentul zilei" si "Capital", dar negocierile au esuat.

Ringier Romania a vandut de curand, cotidianul "ProSport" trustului MediaPro pentru 8,3 milioane de euro, care include si TVA, tranzactie ce urmeaza a fi finalizata, cel mai probabil, pana la sfarsitul anului.

Trustul Locic Media Holding este detinut de omul de afaceri Marius Locic si include, in prezent, publicatiile "Atac" si "Interesul public". Potrivit lui Marius Locic, compania va lansa in luna ianuarie revista "Paparazzi" si apoi un cotidian de fotbal, o revista de medicina naturista si o revista de retete culinare. Trustul a cumparat de curand, potrivit unor surse, postul de televiziune Senso. Marius Locic a confirmat de asemenea, ca a cumparat deja un post TV de nisa si ca este in negocieri pentru achizitionarea unui alt canal de televiziune, informeaza NewsIn.

Cotidianul "Evenimentul zilei" a fost lansat in 1992. Ringier a cumparat, in anul 2004, pachetul majoritar al ziarului de la trustul Gruner + Jahr, precum si pachetele minoritare, de la alti actionari, printre care se afla si jurnalistul Cornel Nistorescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.