Pe fondul cresterilor inregistrare de piata de profil in ultimii ani, tara noastra are rezultate pozitive pe segmentul asigurarilor de viata si generale

Piata de asigurari din Romania se claseaza pe a opta pozitie intr-un top intocmit pe baza performantelor in asigurari in anul 2006 ale statelor CIS (Comunitatea Statelor Independente) si ale Europei Centrale si de Est, conform publicatiei rusesti "The Insurer".

Potrivit revistei ce vizeaza piata asigurarilor, companiile romanesti care se regasesc in Top 100 asiguratori de viata sunt ING Asigurari de Viata, pe locul 30, cu o cota de piata de 38,29%, in 2006, si AIG Life, pe pozitia 77, cu o cota de piata de 12,14%.

De asemenea, intre primele 100 companii de asigurari generale din statele ECE si CIS, Romania ii are ca reprezentanti pe Allianz-Tiriac, pe locul 25, lider pe piata nationala cu o cota de 22,41%, Omniasig, pe pozitia 45, si Asirom, pe locul 49. In a doua jumatate a clasamentului se plaseaza companiile BCR Asigurari pe locul 59, Asiban, pe 71, Astra-Uniqua pe pozitia 86, iar pe locul 100, Unita VIG.

Generali a crescut cu 34% in primele noua luni

Generali Asigurari a subscris, in perioada ianuarie - septembrie 2007, un volum total de prime brute de 281 milioane de lei, cu 34% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent. Valoarea primelor brute subscrise la asigurarile de viata a fost de 42,4 milioane de lei, in crestere cu 57% fata de perioada ianuarie - septembrie 2006.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 238,5 milioane de lei, cu circa 30% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior . Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.

"Imbunatatirea rezultatelor a fost favorizata de cresterea controlata a portofoliului, de imbunatatirea ratei daunei, in special la asigurarile auto, ca urmare a masurilor luate, prin introducerea unui nou sistem de tarifare, segmentat dupa caracteristicile autovehiculului si ale proprietarului (conducatorului auto)", a declarat Tudor Moldovan, director general Generali Asigurari.

Daune in crestere pentru Unita

Compania de asigurari Unita a subscris, in primele noua luni ale anului in curs, 336,9 milioane de lei, inregistrand o crestere cu 83% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, cand primele brute subscrise au totalizat 184,2 milioane de lei.

In acelasi interval, daunele consemnate de asiguratorul membru al VIG-VIENNA Insurance Group au cumulat 143,3 milioane de lei, mai mult cu 10% fata de primele trei trimestre ale lui 2006.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.