Cererea cea mai mare pe piata imobiliara se inregistreaza pentru blocurile noi destinate clasei de mijloc, cu preturi de 1.000 de euro/metru patrat
Preturile pentru locuintele noi vor creste in lunile urmatoare cu 5-20%, in functie de tipul constructiei. Conform unui studiu realizat de compania imobiliara Esop, vilele luxoase sau blocurile tip vila sint surclasate intr-un clasament al cererii de blocurile cu mai multe etaje si cu apartamente mai mici. Romanii care vor sa cumpere o locuinta, renunta la confort pentru un pret mai rezonabil, arata studiul.

Locuintele destinate clasei medii vor reprezenta o varianta la apartamentele vechi. Aceste apartamente sint in proiecte rezidentiale de mari dimensiuni si au suprafete de 50-100 mp. Conform celor de la Esop, dezvoltatorii se vor orienta catre zonele semicentrale, cum ar fi Militari, Drumul Taberei, Titan, sau pe zone ceva mai putin populare pina acum, cum ar fi Berceni, Prelungirea Ghencea, Vitan sau Colentina. De altfel, sudul si estul Bucurestiului au devenit tot mai atractive datorita preturilor mai scazute la terenuri si a flexibilitatii din punct de vedere urbanistic. Pretul de vinzare a apartamentelor destinate populatiei cu venituri medii se incadreaza intre 1.000 si 1.500 de euro/mp, in functie de zona si de stadiul lucrarilor de constructie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.