Africa-Israel Europe (AFI Europe), divizie a grupului israelian Africa Israel Investments, a devenit singurul proprietar al proiectului Cotroceni Park, bugetul alocat acestei investitii este de aproximativ 350 de milioane de euro, a declarat directorul general al Cotorceni Park, Reuven Havar.

"Proiectul Cotroceni Park a inceput initial ca un parteneriat intre AFI Europe si New Century Holdings (NCH). Zilele trecute am semnat un contract cu cei de la NCH pentru achizitionarea pachetului de actiuni al acesteia, iar din luna decembrie vom deveni singurul proprietar al proiectului. Tranzactia s-a ridicat la aproximativ 78 milioane euro", a adaugat Reuven Havar.

Directorul general al proiectului, mai sustine ca centrul comercial Cotroceni Mall va fi inaugurat in luna decembrie a anului 2009 si va fi in acel moment cel mai mare din tara, informeaza NewsIn.

Proiectul Cotroceni Park este situat in sectorul 6 al Capitalei si se va intinde pe o suprafata de teren de 12 hectare, fiind construit in locul fostei fabrici UMEB. Locatia va cuprinde peste 250 de magazine, un hypermarket, restaurante fast food, o sala de fitness, 20 de sali de cinema si in premiera in Romania primul cinematograf 3D, Imax. Mallul va beneficia de 2.500 de locuri de parcare. Pe langa centrul comercial, Cotroceni Park va mai cuprinde alte patru cladiri de birouri si un hotel cu aproximativ 12.000 de metri patrati fiecare, si cu o inaltime de 12-15 etaje.

"Avem mare incredere in acest proiect, iar dovada o dau si chiriasii care au ales sa inchirieze spatii aici. Pana in prezent peste 80% din suprafata mallului de 76.000 metri patrati a fost inchiriata, iar pe lista de asteptare se numara alte companii importante din tara si strainatate. Chiriile pot pleca de la 10 euro/mp si ajung chiar la 100 euro/mp", a mai spus directorul Cotroceni Park.

Intre retelele de retail care vor ocupa spatii in centul comercial se numara Real Hipermarket, Cinema City, Domo, Intersport, Mark and Spencer, Holmes Place, Levis, Leonardo, Della Spora, cinematografele IMAX si lantul de moda israelian Fox-Weizel. 75% din suprafata mallului revine diviziei de fashion, iar 10% este destinata restaurantelor, fast foodurilor si spatiilor de relaxare (pationar, cinema, locuri de joaca pentru copii). De antrepriza proiectului se va ocupa compania Danya Cebus, subsidiara a Africa Israel Investments, contractul fiind semnat la 23 octombrie si ajungand la suma de 158 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.