Autoritatile romane pregatesc un acord cu cele chineze pentru aducerea de forta de munca din China, sustine Valentin Mocanu, secretarul general al CNSLR-Fratia
Mocanu ne-a declarat ca nu se cunoaste inca numarul chinezilor care ar urma sa fie adusi la noi in tara pentru a face fata deficitului de forta de munca din anumite domenii, dar este vorba de femei. Pe de alta parte, Adriana Stoinea, sef serviciu in Directia Relatii Externe si Organizatii Internationale din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) ne-a declarat ca intre Romania si Republica Chineza sunt doar discutii la nivel de intentie, initiativa pornind din partea chinezilor. "Exista numai o intentie din partea partii chineze pentru aducerea de muncitori. Nu s-a pus inca problema incheierii unui acord", sustine Adriana Stoinea.

PRECEDENT. La jumatatea anului trecut, un patron italian din Bacau a adus cateva sute de chinezoaice pentru a lucra in fabrica proprie de confectii, din cauza crizei de forta de munca din zona, dar si a salariilor mai mici pe care le accepta muncitorii chinezi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.