Zeci de oameni de afaceri din centrul istoric al Capitalei au protestat fata de izolarii impusa de primarie si au cerut sa fie consultati inainte de inceperea lucrarilor de reabilitare.

AsociaTia Investitorilor din Centrul Istoric (AICI) din Bucuresti reuneste peste 30 de afaceristi care au magazine sau circiumi in buricul orasului. Ei au protestat ieri fata de masura interzicerii traficului auto, luata de municipalitate la 25 februarie, pe motiv ca afacerile lor s-au redus la jumatate. In plus, ei constata ca primaria doar i-a izolat, dar nu a inceput lucrarile de reabilitare a strazilor.

"Vadul comercial a fost practic inchis. La o luna de la aplicarea deciziei numarul de cumparatori/vizitatori ai magazinelor s-a redus substantial. In termeni de vinzari, reducerea este de aproximativ 50%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. La galeriile de arta si antichitati reducerea este si mai semnificativa", a comentat presedintele AICI, Teodor Frolu.

Reprezentantilor AICI li s-a alaturat un urbanist, Irina Crivneanu, care a declarat ca masura interzicerii traficului rutier in zona, fara a exista alternative reale, nu duce automat la reabilitarea zonei. "In centrul istoric veneau, zilnic, 500.000 de oameni. Acum acestia au disparut. Eu cred ca masura ar putea atrage turistii, insa va omori activitatile comerciale din zona", a spus Crivneanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.