Deficitul comercial a trecut luna trecuta de 500 milioane de euro, dupa ce volumul importurilor a revenit la un ritm de crestere superior exporturilor. Potrivit Institutului National de Statistica (INS), exporturile au fost de 1.647,1 milioane de euro, valoare in crestere cu 10,2% fata de luna februarie a anului trecut, in timp ce importurile au urcat cu 18,6%, la 2.152,2 milioane de euro.

La sfarsitul primelor doua luni din acest an, dezechilibrul balantei comerciale a ajuns la 885,3 milioane de euro, rezultat din exporturi de 3.160 milioane euro si importuri de 4.045,3 milioane de euro.

Dupa structura pe marfuri, datele INS arata o crestere a schimburilor cu minerale (titei, produse petroliere, minereuri, carbuni, ciment), produse metalurgice si mijloace de transport, care acopera aproximativ o treime din totalul comertului.

Uniunea Europeana ramane spatiul economic cu cea mai mare influenta asupra comertului exterior, avand o pondere de 72,7% in total exporturi si de 63,2% in total importuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.