Conform studiului, Romania ocupa locul 73 in un alt clasament, al competitivitatii mediului de afaceri.

Bulgaria ocupa pozitia 79 in clasamentul competitivitatii economice, realizat de World Economic Forum(WEF). Ucraina, se situeaza in fata Romaniei, ocupand pozitia 73.

Primul loc in clasamentul competitivitatii este ocupat de economia Statelor Unite ale Americii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Economia SUA este cea mai competitiva din lume, cu universitati de top si un mediu de afaceri ce eclipseaza ingrijorarile privind stabilitatea fiscala, afirma studiul.

Plasarea SUA pe primul loc s-a produs in ciuda deficitelor bugetare si comerciale mari si a deprecierii dolarului, lucruri ce au determinat o serie de intrebari in ceea ce priveste mentinerea Americii in fruntea clasamentului, pozitia fiindu-i amenintata de economii emergente precum India si China.

In timp ce s-au situat pe primul loc din 131 de tari (urmata in primii cinci de Elvetia, Danemarca, Suedia si Germania), Statele Unite au ocupat locul 75 in ce priveste stabilitatea macroeconomica, fiind subclasata de state in curs de dezvoltare precum Tunisia, Vietnam si Mongolia.

In cadrul studiului, Singapore si Japonia au fost cele mai bine clasate state din Asia, ocupand locurile sapte si opt. Cele mai mari piete din regiune, China si India, s-au plasat pe locul 34 si respectiv 48.