Situatia intalnita in prezent pe piata este una relativ normala, in conditiile cresterii continue a actiunilor din ultimii patru-cinci ani, a apreciat, ieri, Razvan Pasol, director general al societatii de servicii de investitii financiare Intercapital Invest, citat de Rompres. Referindu-se la brusca scadere de zilele trecute, de pe Bursa, Pasol a afirmat ca "s-a facut simtita o anumita nervozitate din partea investitorilor". "Multi dintre acestia au preferat marcari de profit la orice semn de scadere, iar volatilitatea a crescut destul de mult in comparatie cu anii precedenti. Era normala si o corectie de pret", a completat directorul societatii Intercapital Invest.

Pasol apreciaza ca tendinta descendenta se va opri, insa volatilitatea se va mentine in continuare ridicata.
Incercand o previziune pentru lunile urmatoare, bazata pe istoricul Bursei, directorul Intercapital Invest a remarcat ca "lunile de primavara sunt in general bune". "In primavara vin rezultatele anuale ale emitentilor, bugetele de venituri si cheltuieli, deciziile de repartizare a profiturilor, astfel incat aceste luni sunt o perioada buna pentru planuri si strategii de investitii pe piata de capital", a mai spus Pasol.

BET-C revine peste pragul de 3.000 de puncte

Bursa de Valori Bucuresti a confirmat si ieri tendinta de crestere, evolutia fiind pozitiva atat din punctul de vedere al valorii indicilor, cat si al titlurilor care au inregistrat castiguri. Astfel, in urma celor peste 5.000 de operatiuni bursiere, indicele compozit BET-C a reusit sa revina peste pragul de 3.000 de puncte. De la 2991 de puncte in ziua precedenta, BET-C a urcat cu 3,78 de procente pana la valoarea de 3.104,28 puncte, aceeasi evolutie pozitiva consemnandu-se si in cazul indicelui BET, care a castigat 4,18 procente, pana la valoarea de 4.912,86 puncte.

Din cele 17 simboluri tranzactionate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti, 14 au inregistrat castiguri si doua au continuat tendinta din ziua precedenta pierzand alte cateva puncte (Otelinox si Rolast). Titlurile Rafinariei Astra Romana au fost oprite de la tranzactionare, in conditiile in care compania a remis un anunt privind organizarea unei Adunari Generale Ordinare, la data de 20 aprilie. Cele mai tranzactionate titluri, in sedinta de ieri, au fost cele ale SNP Petrom, peste 12 milioane de actiuni facand obiectul schimburilor bursiere. Pe pozitia a doua se situeaza SIF Oltenia (SIF 5), cu peste trei milioane de actiuni tranzactionate, urmata de SIF Banat Crisana (SIF 1), cu mai mult de doua milioane de titluri.

Valoarea totala a tranzactiilor realizate ieri la BVB a fost de aproape 260 de miliarde de lei, in usoara scadere fata de ziua precedenta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.