Piata vehiculelor comerciale a luat viteza in ultimii ani, importatorii raportand cresteri succesive de la luna la luna. Luna septembrie s-a tradus insa printr-o plafonare a cresterilor, pe fondul serioasei diminuari a volumului de vanzari inregistrat de Dacia

Cum se mai vand vehiculele comerciale in Romania In cele noua luni scurse pana in prezent, s-au comercializat 25.491 de unitati reprezentand vehicule comerciale cu o masa mai mica de 3,5 tone si minibuse, conform statisticilor APIA. Fata de perioada corespondenta a anului trecut, s-a inregistrat un plus de 14%. Importurile in aceeasi perioada au depasit in doar noua luni valoarea pentru intreg anul 2006, facand un salt de 48,6% pana la 19.924 de unitati. Piata europeana a vehiculelor a crescut in aceeasi perioada cu 6,1%.

Din pacate, vanzarile autohtone, reprezentate de modelele Dacia, au inregistrat o scadere importanta in perioada ianuarie-septembrie, comercializandu-se 5.567 de unitati, cu 37,4% mai putin decat in acelasi interval al lui 2006. Luna septembrie a fost de asemenea foarte nefasta pentru LCV-urile romanesti, doar 494 de unitati fiind comandate de antreprenorii romani. Perfuzia care ar putea salva vanzarile autohtone va fi varianta Pick-up a Loganului, ce va intra in productie incepand cu 2008.

In ciuda sincopelor din ultima luna, Logan Van ramane cel mai bine vandut vehicul comercial usor din Romania, totalizand 5529 de unitati in noua luni, valoare care ii asigura producatorului din Mioveni titlul si la constructori in aceeasi perioada.

Fiat reuseste sa fie brandul de import preferat de antreprenorii din Romania in cele noua luni care au trecut, cu 3953 de unitati si cu un plus de 90,3%. Modelele reprezentative pe acest segment, pentru cei din Torino, Ducato si Doblo Cargo au atins volume de vanzari de 1844 de unitati, respectiv 1782, si cresteri relative de 102% si 55.2%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.