Multinationalele, mai deschise catre outsourcing decat firmele autohtone "Circa 88% dintre companiile romanesti chestionate au spus ca au incredere in firmele de outsourcing, in timp ce 91% dintre repondentii din tarile mai dezvoltate au maniifestat incredere in externalizarea anumitor activitati", a spus Radu Andrei, manager in cadrul departamnetului Advisory Performance Improvement al PricewaterhouseCoopers.

Potrivit acestuia, dintre companiile care au apelat la servicii de outsourcing, 87% au spus ca serviciile primite au fost la nivelul asteptarilor. De asemenea, studiul a mai aratat ca directorii executivi ai companiilor romanesti isi indreapta din ce in ce mai mult atentia catre outsourcing.

"Romania inca nu poate oferi suficienti clienti companiilor specializate in outsourcing pentru ca firmele din tara sunt obisnuite sa tina anumite procese in interior, desi externalizarea lor ar fi rentabila", a explicat Radu Andrei, citat de NewsIn.

La randul sau, directorul general ALD Automotive, filiala de leasing operational si administrare de flote auto a BRD - Groupe Societe Generale, Philippe Valigny a spus ca Romania mai are de invatat mult in domeniul externalizarii unor procese, aratand ca piata are un potential ridicat de dezvoltare.