In acelasi timp titlurile din cosul indicelui BET s-au depreciat, in medie, cu 1,13%, iar indicele compozit al pietei a scazut cu 0,95%.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti a crescut cu 72% fata de sedinta precedenta, pana la 42,39 milioane lei (12,68 milioane euro).

Schimburi de 13,2 milioanede lei cu actiuni TLV

Cresterea rulajului a fost sustinuta de schimburile perfectate cu actiunile Bancii Transilvania (TLV), care au insumat 13,2 milioane de lei. "Sedinta a fost dominata de tranzactiile cu actiuni TLV, care au inregistrat un volum ridicat de tranzactionare, iar spre final au fost realizate si cateva schimburi importante cu actiuni SIF", a declarat, pentru NewsIn, Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.
Analistul considera ca, cel mai probabil, a fost vorba de un vanzator mai mare. "Acesta a lansat treptat ordine vizand cate 200.000 actiuni, iar cumparatorii nu s-au lasat asteptati, si astfel cursul s-a mentinut cam pe toata perioada sedintei. Daca s-ar fi vandut intr-o singura transa sau in transe mai mari, cotatia titlurilor Banca Transilvania ar fi suferit corectii consistente de pret", explica Barbulescu.