Majorarile vremelnice de tarife la utilitati si maririle de taxe din Codul fiscal nu schimba tinta de inflatie pe care si-a fixat-o Banca Nationala a Romaniei pentru sfarsitul anului curent, a declarat, ieri, guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"Ne mentinem tinta de 7%. Pentru a atinge obiectivul de inflatie vom folosi si cursul de schimb si rezervele obligatorii. Banca centrala nu va mai apela la aceste instrumente, si va interveni strict prin politica de dobanzi numai dupa ce inflatia anuala va atinge 2%", a explicat Isarescu. Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului fiscal, adoptata saptamana trecuta de Guvern introduce impozitul de 10% pentru castigurile obtinute din vanzarea de actiuni si proprietati imobiliare, castigurile de pe piata de capital si pe dobanzi. De maine, vor fi majorate accizele pentru tutun, alcool, uleiuri minerale. Pe lista produselor accizabile reapar camerele foto digitale, scutite, anul trecut, de aceasta taxa. Tot de la 1 aprilie se majoreaza si tarifele la utilitati, cu 35% la gaze naturale, 5% la energie electrica si 20% la energie termica.

Mediul bancar se asteapta in acest an la o marja de curs la euro intre 35.000 si 42.000 de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.