"Renault va lansa si versiunea cu mai putine dotari si un pret mai mic al modelului Dacia Logan, insa momentul lansarii nu a fost stabilit pentru ca, intre timp, a mai aparut o problema", a declarat pentru Rompres, presedintele Renault, Louis Schweitzer. Principala problema in opinia lui Schweitzer este "aprecierea leului, care a determinat o modificare a structurii costurilor, in acest moment mai putin favorabila".

Schweitzer a subliniat ca, in prezent, Dacia are "de departe" cel mai bun raport calitate-pret. Sub 5.000 de euro modelul mai ieftin al Logan nu va putea fi produs. "O limita inferioara nivelului de 5.000 de euro nu mi se pare deloc fezabila pentru un autoturism pentru piata din Romania, care sa respecte standardele UE in materie de siguranta auto si protectia mediului", a precizat Schweitzer, adaugind ca pretul va sari cu citeva sute de euro peste 5.000 de euro.

Deocamdata, pentru aceia care doresc o masina mai ieftina, varianta este Dacia Solenza. In prezent, cea mai ieftina versiune a autoturismului Dacia Logan este comercializata la pretul de 5.800 de euro, cu toate taxele incluse, iar dupa introducerea, de la 1 aprilie, a accizei de 1% se va scumpi cu 58 de euro.