Dobanzile creditelor de nevoi personale mai vechi au inghetat la valorile initiale.
Daca doriti sa scapati repede de ratele impovaratoare, calculati costurile "colaterale".

Pentru 20.000 lei primiti de la banca, nu va este indiferent daca rambursati in 5 ani peste 33.300 lei sau "numai" 25.800. Cele doua sume corespund extremelor existente in acest moment pe piata pentru un imprumut de nevoi personale. Cine poate avea acces la un imprumut de la ATE Bank, la o
dobanda anuala efectiva de 11,4% (dobanda creditului 8%), nu este prea incantat daca s-a grabit cu cateva luni mai devreme si a batut la usa Citi Financial, unde DAE este de peste 25% la o dobanda de 15,9%. A ramane consecvent primei optiuni are un cost precis in acest caz: 7.500 lei platiti in plus de-a lungul a 5 ani, adica 1.500 lei pe an, cam cat un salariu mediu net pe economie. Pentru a nu lasa banca sa bage singura toti acesti bani in buzunar, aveti alternativa unei refinantari prin care sa stingeti vechiul debit. Mai intai trebuie sa va intrebati daca veti plati disciplinat dobanzile si fractiunile din principal din noul imprumut pana la scadenta sau intentionati sa rambursati mai devreme imprumutul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.