Chiriile pentru cladirile de birouri, cu 40% mai mari in functie de locatie "Locatia primeaza si mai mult decat in trecut in stabilirea chiriei unui imobil, iar factori precum calitatea finisajelor si dotarilor, desi importanti, se situeaza pe un loc secund. Putem spune ca in momentul de fata locatia determina chirii in medie cu pana la 20% mai ridicate, iar individual chiriile pot fi mai mari cu 35-40%. Chiriile cele mai ridicate se intalnesc in zonele foarte centrale si deosebit de vizibile, de tipul pietelor si punctelor de convergenta a bulevardelor", sustine coordonatorul de marketing al companiei Esop, Andreea Andrei, intr-o analiza efectuata pe piata birourilor.

Cladirile de birouri situate in zona de nord, intre Piata Presei Libere si Aeroportul Baneasa, au chirii care variaza intre 16-18 euro/metru patrat, iar cele de dupa Aeroportul Baneasa nu depasesc 14-17 euro/metru patrat. Chiriile de pe Bulevardul Pompei ajung la 13-15 euro/mp, cele de pe Barbu Vacarescu la 14-17 euro/mp, in timp ce in Pipera, pretul nu trece de 13-16 euro/mp.

In schimb in Piata Charles de Gaulle si Piata Victoriei chiriile ajung si la 20 euro/mp, iar la Romana, Universitate si Unirii la 18 euro/mp. Cele mai mici chirii pentru cladirile de birouri sunt in zona de est, Republica - Theodor Pallady, unde pretul ajunge doar la 11-13 euro/mp.