In cazul unor proiecte rezidentiale, investitorii nu pot sa revinda locuintele achizitionate sub un anumit pret.
In curind se va dezvolta o piata second-hand a apartamentelor noi. Investitorii care au achizitionat la pachet zeci de apartamente in noile proiecte rezidentiale le vor scoate la vinzare din nou. In unele cazuri, acest demers s-ar putea intoarce chiar impotriva dezvoltatorilor, deoarece investitorii ar putea sa-i concureze pe acestia la pret. Unii dezvoltatori se protejeaza prin contract. Investitorii nu pot vinde locuintele sub un anumit pret.

Intreprinzatorii vin in momentul in care un proiect se lanseaza. Oricum, in prima faza, dezvoltatorul cere un pret mai mic cu cel putin 15-20% decit pretul la care se va vinde in momentul in care ansamblul va fi finalizat. Mai mult, investitorii mai obtin un discount in functie de numarul de locuinte achizitionate. „Sint in general investitori straini. Ei sint prezenti cind proiectul se lanseaza si se ofera reduceri. Multi dezvoltatori au inceput sa fie precauti pentru ca la un moment dat ei pot veni sa concureze chiar proiectul. Sanatos intr-un proiect este sa nu vinzi mai mult de 25-30% la investitori. Sint proiecte unde si 80% dintre locuinte au fost vindute investitorilor. Cind se vor finaliza sau la o anumita faza, aceste apartamente vor iesi din nou pe piata, pentru ca in prezent majoritatea sint in constructie“, spune Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.