Electrica mai detine 19% la CEZ Distributie si CEZ Vanzare, 37% la CEZ Servicii, 25% la Enel Banat Distributie, 25% la Enel Dobrogea Distributie, 37% la Enel Energie, iar dupa finalizarea transferului de proprietate, 20% din Electrica Muntenia Sud, potrivit Mediafax.

INVESTITII. Compania intentioneaza sa investeasca 120 de milioane de euro in productia de energie regenerabila in urmatorii doi ani. Si anume in centrale eoliene, microhidrocentrale, centrale pe baza de biomasa si solare. “In aceasta perioada purtam discutii cu firme din Grecia, Austria si Cehia, precum Verbund, ENEL sau CEZ”, a spus Corneliu Stan. El a adaugat ca isi doreste ca, in doi ani, Electrica sa ajunga sa aiba capacitati eoliene de 50 MW capacitate instalata, 30 MW la microhidrocentrale si 5 MW din biomasa. in ceea ce priveste microhidrocentralele, exista posibilitatea achizitionarii unor capacitati ale Hidroelectrica sau construirii de unitati noi.
In privinta participarii Electrica la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, Stan a precizat ca analiza realizata de specialistii din cadrul companiei au stabilit ca n-ar fi oportuna.