Sony Corp anunta trecerea pe profit in al doilea trimestru al anului fiscal 2007-2008, vanzarile la camere digitale si camere video compensand pierderilor inregistrate de divizia de console video, crescandu-si estimarile financiare anuale la niveluri ce depasesc asteptarile pietei, anunta Reuters, citat de NewsIn

Profitul operational din perioada iulie-septembrie a fost de 90,47 miliarde de yeni (echivalentul a 793 de milioane de dolari), fata de pierderile de acum un an , de 20,83 miliarde de yeni, atunci cand grupul de electronice cu sediul la Tokyo a fost afectat de retragerea de pe piata a bateriilor pentru laptopuri.

Sony, ce concureaza cu Canon Inc in sectorul camerelor digitale si cu Samsung Electronics Co Ltd in cel al televizoarelor cu ecran plat (LCD), s-a bucurat de o cerere puternica pentru camerele digitale modelul Cyber-shot, pentru camerele de filmat Handycam si pentru PC-urile model Vaio.

Insa vanzarile la consola PlayStation 3 au continuat sa fie in urma vanzarilor modelului Wii, produs de cei de la Nintendo Co Ltd.

Sony si-a majorat estimarile privind profitul operational pana in martie 2008 la 450 de miliarde de yeni, fata de estimarea precedenta de 440 miliarde de yeni, depasind suma estimata de analistii chestionati de Reuters, de 431,5 miliarde de yeni.

Estimarile actuale reprezinta o crestere de peste sase ori fata de nivelul propus acum un an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.