In primele noua luni din 2007, cele doua marci s-au „remarcat“ prin cresteri ale vinzarilor sub ritmul pietei de import, ceea ce s-a tradus prin pierderea de pozitii in clasamentul general
Vinzarile de autoturisme noi, din import si din productia autohtona, au crescut in primele noua luni cu 23,1%, ajungind la 228.877 de unitati, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Piata masinilor din productia locala s-a diminuat cu 8,2% in perioada ianuarie-septembrie 2007, pina la 82.566 de unitati. Vinzarile de masini noi din import au crescut in acelasi interval cu 52,4%, ajungind la 146.311 unitati. In clasamentul primelor zece marci din import, in functie de vinzarile raportate in primele noua luni din 2007, doar trei marci si-au mentinut locurile de anul trecut. Renault si-a pastrat pozitia de lider cu 21.854 de unitati comercializate, desi cresterea vinzarilor cu 43,9% a fost sub nivelul inregistrat pe ansamblul marcilor auto din import.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.