In ultimele 12 luni, s-au produs mai multe schimbari la nivel de top management in cadrul bancilor din Romania. Fie ca a fost vorba de modificarea actionaratului, de plecarea din tara a unor expati motivand probleme personale sau despre lipsa rezultatelor, aceste schimbari au produs unele mutatii in strategia bancilor

Wall-Stret va prezinta care au fost cele mai spectaculoase mutari si care au fost explicatiile oficiale ale acestor schimbari.

Danila - Wimmer, mutarea anului

Mutarea soc a anului este reprezentata de plecarea bancherului Nicolae Danila, care a demisionat in urma cu doua zile din functia de director executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), de comun acord cu actionarul majoritar, Erste Bank. Austriecii l-au numit in locul romanului pe vicepresedintele actual al BCR, Manfred Wimmer.

Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, va ocupa temporar aceasta pozitie incepand cu 1 decembrie 2007.

Nicolae Danila a fost numit CEO al Bancii Comerciale Romane in anul 2000 si a pastrat aceasta pozitie dupa privatizarea bancii din 2005. “Consider ca, impreuna cu intreaga echipa BCR am obtinut pana acum un succes deosebit. Astazi doresc sa-i informez pe clientii si pe partenerii nostri, pe colegii mei precum si piata per ansamblu ca, in baza intelegerii reciproce cu actionarul majoritar, voi parasi banca incepand cu 1 decembrie 2007. Sunt convins ca succesorul meu va continua povestea de succes a BCR si le urez, pe aceasta cale, dansului si bancii, toate cele bune,” a declarat Danila.

Manfred Wimmer (51) a condus echipa responsabila de achizitia Bancii Comerciale Romane de catre Erste Group. In prezent acesta este vice-presedinte si membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.