Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va lansa la privatizare, astazi, un pachet de actiuni reprezentand 69,9% din capitalul social al companiei Laminorul Braila, pentru care asteapta oferte pana la data de 25 aprilie, se arata intr-un comunicat al institutiei. Privatizarea Laminorul va fi realizata prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

Producatorul de materiale feroase primare si semifabricate se afla, din noiembrie 2004, in procedura de administrare speciala. Compania din Braila a fost cumparata, anul trecut, de grupul international Tenaris, impreuna cu Silcotub Zalau si Tubinox Bucuresti. Tenaris a preluat societatea Tubman International, care detinea participatii majoritare la cele trei firme. Ulterior, Tenaris a transferat Laminorul Braila, cu titlu gratuit, in portofoliul AVAS.

In prezent, Tubman detine 16,2% din capitalul social al Laminorul, in valoare totala de 295,1 miliarde de lei, restul actiunilor fiind in posesia unor persoane juridice (5%) si fizice (8,7%). Laminorul Braila si-a redus anul trecut pierderile de la 100 de miliarde lei la 17 miliarde lei, inregistrand si o crestere a veniturilor, in termeni nominali, cu 30%, pana la 223 miliarde de lei (5,5 milioane de euro).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.