Cererea tot mai mare pentru forta de munca a facut ca fiecare dintre marii jucatori de pe piata de profil sa-si deschida cate doua-trei birouri regionale.

Companiile de resurse umane din Bucuresti au cunoscut in 2007 cea mai ampla extindere de la infiintarea lor. Proiecte ample de dezvoltare exista si pentru 2008. Iasi, Brasov, Cluj-Napoca si Oradea sunt tintele preferate ale acestora. Managerii spun ca investitiile deschiderii de noi birouri se amortizeaza in timp scurt, avand in vedere cererea crescuta de astfel de servicii.

Firma de recrutare si leasing de personal Barnett McCall Recruitment & Leasing (BMR) a deschis in acest an simultan doua birouri, la Oradea si Cluj, care s-au alaturat celor din Bucuresti si Timisoara deschise in 1999 si 2006. In acest moment, managerii mai analizeaza un numar de cinci-sase potentiale locatii si estimeaza ca reteaua nationala va creste cu inca patru birouri pana la jumatatea anului viitor.

Echipa birourilor regionale numara, in prezent, 15 membri, iar in intreaga retea lucreaza 60 de persoane. "Am recrutat local pentru birourile regionale deoarece cunoasterea pietei locale si regionale este esentiala pentru succesul acestor birouri. Este foarte important pentru domeniul nostru de activitate ca acei consultanti care lucreaza pe diverse proiecte sa poata contextualiza informatiile, sa 'simta>> mediul in care lucreaza dincolo de ceea ce poate afla oricine altcineva printr-o documentare oricat de amanuntita", spune Minola Jac, Regional Development Manager al Barnett McCall Recruitment.
Pentru "a mentine consistenta la nivel national a echipei BMR", in procesul de recrutare a colegilor din birourile regionale s-a implicat managementul la nivelul grupului.

In 2007, Lugera & Makler a deschis trei noi branch-uri, la Arad, Iasi si Cluj. Pe langa sediul central din Bucuresti, Lugera & Makler are branch-uri la Brasov, Ploiesti, Timisoara, Arad, Iasi si Cluj. Numarul total al consultantilor de la Lugera & Makler, la nivelul intregii tari, a ajuns la 135 de persoane. Investitiile pentru un birou nou se ridica la aproximativ 30.000 de euro. Avand in vedere cererea crescuta de servicii de resurse umane, managerii spun ca investitiile deschiderii de noi birouri se amortizeaza in timp scurt.

Specialistii sunt recrutati local

La branch-urile Lugera & Makler, recrutarile s-au facut la nivel local pentru a beneficia de experienta consultantilor care cunosc piata muncii din regiune. In situatiile in care firma a fost implicata in proiecte ample, firma a apelat si la varianta relocarii temporare a unor consultanti seniori din alte orase, care sa formeze echipele de juniori, recrutati local. Trei din cele noua agentii cate are reteaua Manpower au fost infiintate anul acesta. "Pentru anul viitor se preconizeaza o extindere semnificativa in cateva din orasele principale ale tarii, in care potentialul economic este in continua crestere", ne spune Eliza Nechifor, Marketing & Communication Coordinator.

Extinderea in tara a firmelor de resurse umane nu se face pentru piete viitoare, ci vizeaza o rentabilizare rapida. "Deschiderea centrelor noastre regionale permanente era de mult in plan si s-a intamplat in momentul in care am considerat ca pietele pe care le-am avut in vedere pot sustine dezvoltarea unor birouri de sine statatoare", spune Jac.

Strategia de dezvoltare a firmei este legata de strategiile clientilor cu care exista colaborari in Bucuresti, dar si a cererii locale existente. In deschiderea de noi branch-uri, si Lugera & Makler isi urmeaza, in general, clientii. Portofoliul serviciilor oferite este acelasi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.