Raiffeisen Bank si-a majorat capitalul social cu 1.442,16 miliarde de lei (circa 40 milioane de euro), pana la 11.962,59 miliarde de lei, prin aport in numerar al actionarilor, informeaza un comunicatal bancii.

Actionarul principal al bancii, grupul austriac Raiffeisen, a subscris circa 40 de milioane de euro, majorandu-si participatia de la 99,44% la 99,49% din capitalul social. "Am majorat capitalul social pentru a sustine strategia de dezvoltare a bancii. Dorim sa crestem semnificativ atat pe segmentul de retail, cat si pe cel de corporatii si sa ne consolidam cota de piata. Aceasta noua majorare de capital reprezinta inca o confirmare a importantei si increderii pe care o acorda grupul Raiffeisen bancii din Romania", a declarat presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

In luna iulie 2004, Raiffeisen Bank si-a majorat capitalul social cu 1.802,7 miliarde de lei, pana la 10.520,4 miliarde de lei.

Potrivit comunicatului, noul sediu social al bancii va fi situat, incepand cu 31 martie, in Piata Charles de Gaulle, in cladirea Charles de Gaulle Plazza. Raiffeisen Bank ocupa pozitia a treia in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 9,3% din punctul de vedere al activelor totale la sfarsitul anului 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.