Neglijarea clientului in favoarea produsului, boala Europei de Est de a urma calea Vestului. Noile riscuri si tendinte in marketing au fost prezentate in cadrul forumului Strategic Marketing
"Bun venit in religia mea de marketing", si-a intimpinat Paul Garrison audienta prezenta la forumul Strategic Marketing, desfasurat marti la Bucuresti. "Sint fanatic cind vine vorba de focusul pe client. Si asta de ceva vreme", a marturisit in fata a citeva sute de persoane prezente cel care a fondat Garrison Group, companie de marketing in al carei portofoliu se regasesc nume precum Raiffeisen Bank, Coca-Cola, Danone, Pfizer, IKEA, Starbucks, Sony Playstation sau Procter&Gamble. Autor al conceptului de marketing exponential, Garrison si-a sintetizat in aproape patru ore experienta de 20 de ani in domeniu, pledind pentru un marketing in care sint esentiale interactiunea dintre motivatiile consumatorului si valorile de brand.

Una dintre bolile de care sufera la ora actuala inclusiv marketingul romanesc este, in opinia lui Garrison, o focusare excesiva pe rutina: "Cele mai multe dintre aceste rutine sint bazate pe o parere gresit inteleasa cum ca Romania si restul tarilor din Europa de Est trebuie sa ajunga din urma restul lumii. In Polonia s-a dorit cu orice pret construirea unei fabrici de gheata doar pentru ca in SUA se adauga gheata la Coca-Cola, ceea ce e o prostie. Statele acestea ar trebui mai degraba sa faca pasul inainte tocmai printr-o gindire proaspata".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.