Vedetele au primit note mari la notorietate, dar foarte mici la implicare sociala

Puterea financiara nu este elementul esential pentru ca o femeie sa aiba succes. Aceasta este si concluzia "Topului 100 Femei de Succes" lansat ieri de revista Capital. "Performanta trebuie dublata de investitie in educatie si spiritualitate", a precizat ocupanta locului intai de anul trecut, Mariana Nicolesco.

Situatia financiara a pretendentelor a fost doar unul dintre cele cinci criterii care au stat la baza realizarii clasamentului, alaturi de cariera, notorietate, reusite in 2004 si implicare sociala.

Desi nu a primit nota maxima la toate categoriile (avand doar 7,5 la notorietate), Anca Vlad, presedinte Fildas, ocupa primul loc in Top cu un total de 47,5 puncte. Cunoscuta atat ca patron al companiei de medicamente - Fildas, dar si ca presedinte al Asociatiei Femeilor Creatoare de Arta Plastica din Romania, "Anca Vlad a fost reper in alcatuirea clasamentului", dupa cum spun realizatorii Topului.
"Aceasta publicatie a lansat o competitie intre candidate. Ele au incercat mai ales sa-si intensifice implicarea sociala", a declarat redactorul-sef la revista Capital, Andreea Rosca.

Cea de-a doua femeie de succes care s-a impus in clasament este Maria Grapini, presedinte al grupului de firme Pasmatex Timisoara, cu 46 de puncte, ea fiind urmata de consilierul in Ministerul Afecerilor Externe, Irina Cajal (43,5 puncte). Locul patru a fost ocupat la egalitate (42,5 puncte) de general managerul companiei Romcolor 2000 - Georgiana Pogonaru si de cunoscuta avocata Ana Diculescu Sova.

Intre primele 10 femei de succes se mai situeza canotoarea Elisabeta Lipa, stilista Anastasia Soare, managerul Class Mobexpert - Camelia Sucu, directorul executiv Musette - Cristina Baltan si coordonatorul regional al Bancii Mondiale - Simona Marinescu. Chiar daca notele pentru implicarea sociala au fost mici pentru multe personalitati feminine, ele au recuperat la notorietate.

Astfel, printre "vedetele" care au patruns in Top 100 se numara Maia Morgenstern (locul 29), Nadia Comaneci (29), Cristiana Copos (29) - sotia vicepremierului George Copos, ministrul culturii Mona Musca (67), balerina Alina Cojocaru (12), Mihaela Radulescu (57), Mihaela Vosganian (19) - sotia senatorului Varujan Vosganian, Aurora Liiceanu (40), Andreea Esca (72), Doina Levintza (34), Andreea Marin (68), Teo Trandafir (74), Monica Anghel (76), Brandusa Novac (61) - director al Circului de Stat, Ramona Badescu (72), Mariana Bitang (37) si Loredana Groza (56).

O nota aparte au facut-o femeile care au avut succes in afara tarii. "Nu am clasificat separat romancele care lucreaza in strainatate, am realizat un clasament global, nu unul national", a explicat Andreea Rosca. Printre romancele care isi desfasoara activitatea in afara tarii se numara Eleanor Sebastian (locul 13) - consultant independent BERD si Violeta Ciurel (40) - general manager Global Pensions ING Group Amsterdam. Mai multe femei aflate in Top au propus realizatorilor ca urmatorul numar sa cuprinda si barbatii de succes.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.