"Masina (Logan) nu este prea interesanta conform standardelor consumatorilor americani - are volanul pe dreapta, iar motorul de baza are doar 75 de cai, insa ne arata ca lumea se schimba", scrie BusinessWeek despre automobil.

Potrivit publicatiei americane, Mahindra & Mahindra ar fi foarte dornica sa exporte modelul Logan in Statele Unite, dar acest lucru s-ar putea intampla abia peste cativa ani. Renault nu mai vinde masini in SUA de doua decenii, mai noteaza publicatia.

Modelul Logan a fost lansat pe piata in toamna anului 2004, fiind produs la uzina Dacia de la Mioveni. Ulterior, productia modelului Logan a inceput, pe rand, in alte sase uzine: Casablanca - Maroc, Moscova - Rusia, Envigado - Columbia, Iran, Curitiba - Brazilia, Nashik - India.

La nivel mondial, pana in luna septembrie, grupul Renault a produs in total peste 700.000 masini Logan, in trei ani de la inceperea productiei modelului. Piata pe care se vinde cel mai bine Logan este cea din Romania, unde s-au comercializat 273.269 masini de la inceperea productiei pana la sfarsitul lunii august.
Urmatoarea piata pe care Logan s-a vandut bine este cea din Rusia (cu 98.798 unitati), urmata de cea din Franta (48.623 unitati) si de cea din Maroc (cu 23.444 unitati).

Grupul Renault vrea sa vanda, pe plan mondial, anul acesta, 400.000 de automobile Logan, in crestere cu 60% fata de 2006, pe fondul inceperii productiei in Iran, India si Brazilia, informeaza NewsIn.