Renault a investit peste 18 milioane euro in centrul de export de componente Logan de la Mioveni. Centrul face parte din planul pe termen lung prin care producatorul vrea sa vinda 1 milion de masini pe an pina in 2010.

Renault a inaugurat ieri, la Mioveni, in prezenta presedintelui director general al grupului, Louis Schweitzer, si a premierului Calin Popescu-Tariceanu, Centrul National de Export CKD (Completely Knocked Down). Centrul in care s-au investit 18,2 milioane de euro are 300 de angajati si este de trei ori mai mare decit cel similar detinut de Renault in Franta. Aici vor fi aduse componentele de Logan fabricate la Mioveni care mai apoi vor fi expediate spre centrele de asamblare din Rusia, Maroc si Columbia. Ulterior, seturi complete de piese si subansamble urmeaza sa fie utilizate pentru productia de autoturisme Logan in Iran si India. "La nivelul anului 2010, autoturismul Logan se va vinde in aproximativ un milion de exemplare, iar Pitestiul va deveni centrul mondial al Loganului", a declarat Louis Schweitzer.

"Investitia pe care Renault a facut-o in Romania s-a dovedit a fi o carte cistigatoare. Este rezultatul unei combinatii ideale: un proiect de investitii al Renault impreuna cu o echipa excelenta de la Dacia. Renault este dovada vie ca un investitor serios si solid poate construi in Romania o afacere de nivel international, care va genera un curent favorabil dezvoltarii industriei de automobile din tara noastra", a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu la Pitesti.

De la lansarea sa, peste 50.000 de Dacia Logan au fost vindute sau comandate in Romania si pentru export. Peste hotare, s-au vindut deja aproape 6.000 de autoturisme. Modelul este comercializat in prezent in 13 tari in afara de Romania. Expansiunea internationala a modelului Dacia va continua in 2005, urmind ca la sfirsitul anului numarul destinatiile de export ale Loganului sa ajunga la peste 35 de tari. Noul model de la Dacia este cel mai vindut de pe piata romaneasca, in medie 500 de exemplare. Logan se prezinta de asemenea cu rezultate foarte bune la export, livrarile pe pietele externe reprezentind 22a din ansamblul vinzarilor pe 2004. Urmatoarele tari in care va fi lansat pentru comercializare sint Siria, Slovenia, Polonia, Liban si Tarile Baltice.

Logan la export

tara nr. Logan inmatriculate
Croatia 356
Serbia-Muntenegru 1.362
Ungaria 1.637
Polonia 349
Slovenia 58
Slovacia 373
Cehia 748
Turcia 1.036
Orientul Mijlociu 27
* autoturisme Logan inregistrate in tarile de destinatie pina la mijlocul lunii martie


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.