AMD, al doilea producator de procesoare din lume, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca vanzarile procesoarelor pentru laptopuri a crescut cu 43%, reiterand comentariile pozitive facute joi de Intel la adresa sectorului PC atunci cand a raportat rezultatele trimestriale.

AMD a declarat de asemenea ca livrarile de microprocesoare au atins un nivel record in trimestrul al treilea, estimandu-se o crestere a cotei de piata a companiei.

"Se pare ca AMD a surclasat Intel in ceea ce priveste transporturile de microprocesoare pentru laptopuri", a declarat analistul FTN Midwest Securities, Joanne Feeney.

Producatorul de cipuri a raportat pentru trimestrul al treilea o pierdere neta de 396 de milioane de dolari, sau 71 de centi pe actiune, comparat cu profitul net de 136 de milioane de dolari, sau 27 de centi pe actiune, in aceeasi perioada din 2006.

Veniturile au crescut cu 23% la 1,63 de miliarde de dolari, depasind estimarile medii facute ale analistilor de 1,52 de miliarde de dolari.

"Incasarile AMD arata bine. Rezultatele sunt probabil mai bune decat se astepta", a declarat analistul din partea American Technology Research, Doug Freedman.