Peste 90% din hotelurile detinute de SIF Transilvania pe litoral care nu au fost renovate ar putea fi daramate in viitorul apropiat, in locul lor urmand sa apara noi constructii si ansambluri de vile de lux destinate inchirierii.

SIF Transilvania, cel mai mare investitor din turismul autohton, are planuri mari pentru urmatorii doi ani in ceea ce priveste infrastructura de cazare si tratament din tara, pentru care se arata dispusa sa cheltuiasca peste 100 de milioane de euro.

Pe litoral, dupa cum a explicat pentru "Adevarul", Mihail Fercala, presedintele si directorul general al SIF Transilvania, se are in vedere "demolarea a peste 90% din hotelurile detinute, pentru ca nu mai pot fi reabilitate". Majoritatea acestora sunt unitati clasificate la categoria una si doua stele. „Le-am scos la vanzare, dar nu le vrea nimeni", mai spune oficialul SIF.

Practic, se doreste modernizarea unitatilor Bran, Brad Bega din Eforie Nord si se lucreaza deja la dezvoltarea unui complex deosebit in Saturn, prin modernizarea unitatilor Cleopatra si Narcis. Aceste doua unitati de patru stele, a caror capacitate de cazare va depasi 1.200 de locuri, vor fi unite printr-un parc de distractii acvatic. "In Venus, probabil ca vom ridica un complex de vile de cinci stele pentru inchiriat.
Deocamdata nu stim ce se va intampla cu unitatile Miorita si Neptun. Nici celelalte zeci de hoteluri din judetul Constanta nu mai pot fi reabilitate, ci urmeaza sa facem noi constructii, pentru ca niciun hotel construit in anii '70-'80 nu mai merita a fi reabiliat. Spatiile sunt mici, nu mai corespund standardelor actuale", a mai spus Fercala.Investitia pe litoral in urmatorii ani se ridica la 35 milioane de euro.