In martie se pregateste de lansare a treia generatie a Renault Laguna. Tot in prima parte a anului viitor va veni pe piata romaneasca si Audi A4. Noua generatie a autoturismului Citroen C5 va fi disponibila in showroomuri in toamna lui 2008. Tot spre sfirsitul anului, Opel pregateste o noua Vectra, iar Honda va comercializa noul Accord. Francezii de la PSA au dezvaluit vinerea trecuta noul Citroen C5, care se prezinta cu mai multa personalitate si calitate fata de generatia actuala, care este destul de cuminte. Dimensiunile noului model il incadreaza perfect in clasa medie: 4,78 metri in lungime, 1,86 metri in latime si 1,45 metri in inaltime.

Cel mai impresionant este insa ampatamentul masinii: 2,82 metri, cu mult peste ceea ce ofera multe masini din clasa medie. Spre exemplu, ampatamentul unui BMW Seria 3 sau al unui Mercedes Clasa C este de 2,76 metri. In ceea ce priveste paleta de motorizari, vor fi disponibile pe noul C5 sapte propulsoare. Pe benzina vor exista motoarele de 1,8 litri si 127 de cai-putere, cel de 2 litri si 143 de cai-putere si virful de gama de 3 litri, V6, de 215 cai-putere. Pe motorina vor fi disponibile motoare cu 110, 138, 173 si 208 cai-putere.

Dupa facelifturi succesive, nemtii de la Audi au propus o noua generatie pentru modelul de clasa medie A4. De abia cu acest model A4 reuseste sa spuna ca se poate bate de la egal la egal cu rivalii BMW Seria 3 si Mercedes Clasa C. Noua platforma a masinii, identica cu cea a modelului A5, are o lungime de peste 4,7 m si un ampatament de 2,8 m, ceea ce va face ca noul Audi A4 sa aiba un cuvint greu de spus in cifrele de vinzari. In plus, majoritatea motoarelor vor primi un plus de zece cai-putere fata de cele existente pe actualul model. Opel va aduce pe piata noua generatie Vectra, care va avea o noua linie de design fata de modelul de acum. Preturile vor incepe de la aproximativ 18.000 de euro.