Pretul benzinei la pompa ar putea creste pana la patru lei pe litru pana la finele acestui an, din cauza preturilor in crestere ale barilului de titei, ceea ce va determina scumpiri in lant pentru alte produse, a declarat miercuri pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari

"In contextul geopolitic actual, ne asteptam ca pretul unui baril de titei sa ajunga la circa 100 de dolari in lunile urmatoare, astfel ca, in Romania, pretul bezinei ar putea depasi 3,8 lei pe litru si ar putea urca chiar si pana la patru de lei pe litru", a declarat presedintele Asocietiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache.

Acesta a aratat ca intreaga economie va avea de suferit de pe urma acestor majorari de tarife. "Companiile petroliere isi vor regla preturile astfel incat nu vor inregistra pierderi. Va avea de suferit insa intreaga economie, pentru ca majorarea carburantilor va duce la scumpiri in lant pentru o gama larga de produse", a apreciat Tache.

In opinia sa, impactul pretului record al titeiului pe pietele internationale nu se va resimti atat de pregnant in Romania, tara in care se consuma petrol autohton in proportie de aproximativ 40%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.