In acelasi timp, populatia este orientata tot mai mult catre investitii imobiliare. Adica, persoanele fizice continua sa economiseasca si sa isi directioneze capacitatea de economisire catre investitii in propria locuinta.

Regiunea Europei de Sud-Est (ESE) continua sa inregistreze o crestere semnificativa, depasind nivelurile inregistrate in Uniunea Europeana. Anul 2007 va fi un alt an de crestere economica pentru aceasta zona, cu un produs intern brut prognozat sa atinga un ritm de +5,9%.

Cresterea are la baza consumul si o activitate investitionala sustinuta. "Consumul puternic este alimentat de dorinta populatiei de a atinge aceleasi standarde de viata din Europa de Vest", a precizat Debora Revoltella, economist-sef UniCredit Group, in cadrul conferintelor Euromoney din Dubrovnik. Pentru anul acesta si pentru 2008, in Romania si in Bulgaria se preconizeaza o crestere puternica, de peste 5%-6%, avand in vedere ca ambele tari vor profita de stimulente pozitive datorate aderarii la Uniunea Europeana.