Salariile din Romania cresc mai rapid decat productivitatea, iar o astfel de situatie duce la "denaturarea" planurilor de afaceri ale companiilor si a pietei, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, directorul executiv al Consiliului Investitorilor Straini (CIS), Doina Ciomag

Investitorii straini au realizat investitii importante in Romania, dar asta nu inseamna ca nu exista semnale ca acestia nu se confrunta cu dificultati. Lipsa fortei de munca este foarte acuta, fapt care nu a fost inca constientizat si nu s-a facut nici un pas in privinta crizei de personal. Aceasta criza se manifesta de la muncitori pana la middle management, a spus Ciomag. In plus, investitorii straini considera nejustificata cresterea salariilor in anumite cazuri.

"Cresterea salariilor nu are loc in acelasi ritm cu cresterea productivitatii. Acest lucru duce la denaturarea planurilor de afaceri si a pietei", a aratat Ciomag. Si reprezentantul oamenilor de afaceri romani a aratat ca Romania nu a reusit sa se adapteze la situatia in care pe piata exista exces de capital si deficit de forta de munca.

"In toata lumea exista acest fenomen, care a ajuns si in Romania, dar care nu s-a adaptat inca la situatie", a spus presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru (foto).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.