Compania Coca-Cola a transmis astazi ca a pus bazele unui centru de cercetare in Beijing, pentru a crea bauturi necarbogazoase folosind medicina traditionala chinezeasca, informeaza NewsIn.

Cel mai mare producator de bauturi din lume a deschis un centru de cercetare in Beijing, in cadrul Academiei Chineze de Medicina Traditionala, afiliata Ministerului Sanatatii Publice.

"Acesta este un pas important pentru a ne dezvolta linia de bauturi benefice pentru sanatatea consumatorilor", a spus cercetatorul-sef in cadrul Coca-Cola, Rhona Applebaum.

"Colaborarea ne va ajuta, in cele din urma, sa facem cunoscute consumatorilor din intreaga lume beneficiile medicinii traditionale chinezesti", a adaugat Applebaum.

Medicina chinezeasca foloseste ingrediente si retete traditionale, a evoluat in decursul a mii de ani de practica si se crede ca ajuta la prevenirea si vindecarea bolilor. Coca-Cola a transmis in luna iulie ca va investi 80 milioane dolari intr-un centru de cercetare in Shanghai, pentru producerea de bauturi necarbogazoase.

Afacerile companiei Coca-Cola in China, cea de-a patra piata ca marime, s-au dublat in ultimii cinci ani. Vanzarile au depasit 1 miliard unitati, ceea ce reprezinta aproximativ 5% din vanzari la nivel mondial.

Aceasta noua stire survine dupa ce, Coca-Cola a anuntat ca va produce bauturi pe care le va adauga la linia de bauturi necarbogazoase alternative, precum ceai, apa si energizantele, in contextul in care din ce in ce mai multi consumatori sunt interesati de sanatatea lor, evita sucurile ce contin zahar si pe cele care ingrasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.