Bancherii lumii se tem de vinzari masive de active ieftine
Unele dintre cele mai mari banci din lume intentioneaza sa infiinteze un fond de investitii de circa 80 de miliarde de dolari, care sa cumpere titluri ipotecare si alte active, pentru a preveni extinderea efectelor negative ale limitarii creditarii asupra economiei globale.

Reprezentantii Trezoreriei SUA au organizat discutii in acest sens intre cele mai mari banci din lume, intrucit institutiile financiare sint tot mai ingrijorate ca unele fonduri de investitii asociate bancilor ar putea arunca pe pietele financiare credite reambalate, in va-loare de mai multe miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters. Vinzarea masiva de active la preturi foarte scazute ar putea determina cresterea costurilor de creditare la nivel global, ar putea cauza pierderi mari investitorilor si ar putea obliga bancile sa isi revizuiasca in continuare in scadere valoarea unor proprietati in bilantul contabil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.