Sedinta bursiera de vineri a adus evolutii mixte ale preturilor pentru emitentii lichizi. Desi premisele la inceputul zilei erau de scadere, conjunctura interna si internationala fiind destul de nefavorabila, totusi foarte repede, dupa deschidere, cotatiile s-au echilibrat si au revenit pe plus
De la scadere de circa un punct procentual in primele minute s-a ajuns la crestere de aproximativ 0,6-1,0% la finalul primei ore de tranzactionare.Surprinzatoare a fost, de asemenea, evolutia in crestere a lichiditatii. Am avut transferuriimportante cu actiuni SIF si BRD. Practic, pe primele sapte pozitii in topul lichiditatii s-au aflat toate cele cinci SIF-uri si doua dintre banci: BRD si TLV.

A atras atentia evolutia descendenta a actiunilor BRD-GSG, care in cursul zilei au coborat pana la nivelul de 25,4 lei, acelasi de la care, in urma cu exact doua saptamani, pornise un trend crescator destul de semnificativ. Prin evolutia din ultimele 4 sedinte de tranzactionare, BRD devine singura care a revenit exact la nivelul de la care pornise acum doua saptamani, pentru ca majoritatea celorlate se situeaza acum la niveluri mai ridicate de pret, in pofida corectiilor pe care la randul lor le-au cunoscut saptamana aceasta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.