Cel mai mare grup portughez vrea o felie din sistemul bancar romanesc Millennium Bank se va axa pe segmentul de companii mari si mijlocii, cel destinat populatiei si piata de servicii financiare, acestea fiind elementele "cheie" ce vor reprezenta banca pe piata romaneasca, a declarat presedintele consiliului de administratie al bancii mama, Filipe de Jesus Pinhal.

Romania este o tara membra a Uniunii Europene si are pespective foarte mari de crestere in ce priveste sectorul bancar, iar Millennium Bank Romania vrea sa creasca odata cu piata, a mentionat de Jesus Pinhal.

"Millennium Bank Romania va fi o banca universala cu o gama de produse completa si vom fi agresivi din punct de vedere comercial", a adaugat directorul general al Millennium Bank Romania, Jose Toscano.

El estimeaza ca pana in 2010 banca va fi prezenta in fiecare judet al tarii, iar primele 100 de sucursale deschise vor reprezenta "primul val" al extinderii bancii. El a mentionat ca in functie de evolutia bancii pe piata romaneasca se va decide in continuare dezvoltarea afacerilor.

Strategia de dezvoltare a Millennium Bank, subsidiara romaneasca a grupului portughez Millennium bcp, prevede trecerea pe profit in 2011, care va fi al patrulea exercitiu financiar complet de activitate pe piata, a declarat directorul general al bancii, Jose Toscano, potrivit NewsIn.