Leasingul a fost preferat de 35% dintre cumparatorii de automobile noi de import, in primele opt luni ale anului, in timp ce, pentru marca Dacia ponderea acestei modalitati de finantare a fost de numai 14%, conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA)
Dintre cele 129.245 masini noi din import, vandute in perioada ianuarie - august, 44.767, adica 35%, au fost achizitionate prin leasing, in timp ce restul de 65% au fost cumparate cu banii jos sau prin rate, arata statistica APIA. La masinile Dacia, ponderea leasingului a fost mai scazuta, si anume 14% din totalul celor 54.558 de masini vandute de producatorul argesean. Skoda a fost marca de import la care s-au vandut cele mai multe masini prin leasing (6.458) in primele opt luni, urmata de Renault cu 6.230 unitati si Volkswagen cu 5.696 unitati vandute prin leasing.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.